Gratis verzending vanaf €29,95 in Nederland en België, anders €2,95.

Hoe zijn jullie begonnen met Bambooya? 

Wij kregen het idee voor het opzetten van een duurzame onderneming in November 2020. Tijdens de COVID-19 lockdown bleek dat naast alle negatieve impact die deze had, het ook zeer positieve gevolgen had voor het milieu en onze planeet (Bijv. dieren die terugkeren op plekken waar ze lang niet geweest zijn en verhoogde luchtkwaliteit door de afname van verkeer). Het zette ons aan het denken over wat voor meer aanpassingen, makkelijk toepasbaar in iedereens dagelijks level, een positieve impact kunnen hebben op de natuur en mens. Het moest iets worden dat toegankelijk zou zijn voor eenieder die op redelijk eenvoudige manier meer milieubewust zou willen leven en gebruik van plastic wil verminderen. Zo kwamen wij op het idee om duurzame wasbare wattenschijfjes en plasticvrije scheermesjes te ontwikkelen! Bambooya was born  

Waar staan jullie voor? 

Wij willen mensen op een leuke en luchtige manier kennis laten maken met het thema duurzaamheid en specifieker nog over het thema duurzaamheid in dagelijkse gebruiksartikelen. Velen weten vaak niet hoe eenvoudig het kan zijn om over te stappen op een duurzaam product en zo een bijdrage te leveren aan het verminderen van plastic afval. Neem nu het vervangen van een plastic wegwerpscheermes voor een Safety Razor; elk jaar ontstaat er meer dan 10.000 ton scheermesjes afval en je kunt er zo gemakkelijk iets aan doen! We horen (zo leuk!) dat mensen de overstap naar een Safety Razor zo positief en gemakkelijk ervaren (en naast afval zelfs geld besparen) dat we ons als missie hebben gesteld om bij zoveel mogelijk mensen het bewustzijn over duurzame alternatieven voor alledaagse gebruiksartikelen te vergroten. Helpen jullie mee?

 

Wat zouden jullie nog graag willen bereiken?

Ook wij moeten nog een hoop leren en hopen dit samen met jullie te mogen blijven doen. Zo zijn we nu bijvoorbeeld bezig met het assortiment uitbreiden, productverpakkingen verder te verduurzamen, schonere logistiek aan te bieden, onze sociale impact te vergroten (we doen het desnoods met zijn allen), social media te boosten met educatieve content en nog zoveel meer… Blijf ons dus zeker volgen!