5 redenen voor het gebruik van de herbruikbare wattenschijfjes van Bambooya

Jaarlijks gebruiken we gemiddeld meer dan 500 wegwerp wattenschijfjes per persoon. Take a breath.. ook wij schrokken hiervan. Naast dat herbruikbare wattenschijfjes beter zijn voor het milieu, zijn er nog meer voordelen te benoemen. Wij schrijven ze voor je op en zijn tegelijkertijd ook erg benieuwd naar jou verhaal! Deel je het met ons?

Herbruikbare wattenschijfjes van Bambooya

1. Kies milieubewust

Dit was voor ons de meest logische reden om over te stappen op het gebruik van herbruikbare wattenschijfjes. Maar waarom precies?

Zoals gezegd gooien we met zijn allen gemiddeld 500 wattenschijfjes per jaar weg. En dat doen we niet sinds gisteren. Nee; dit doen we al meer dan 100 jaar..

De traditionele wattenschijfjes (zoals in de schappen bij de bekende drogisterijen) zijn gemaakt van katoen. We weten dat het verbouwen van katoen een ontzettend arbeidsintensief process is waarbij veel gebruik wordt gemaakt van chemicaliën en grote hoeveelheden water. Het process van katoen verbouwen heeft daarmee een enorme impact op het milieu. Het grondwater raakt vervuild (door hoogmatig gebruik van chemicaliën), daarmee raakt de natuur beschadigt, sterven planten en dieren, en heeft het een negatieve invloed op het leefmilieu van de lokale bevolking. Daarnaast worden er grote hoeveelheden water gebruikt voor het verbouwen van katoen. Gemiddeld wordt er voor 1 kilo katoen, 8000 liter water gebruikt (afhankelijk van gebied).

 

Onze wattenschijfjes zijn gemaakt van minder katoen en worden geproduceerd in combinatie met bamboe vezel. Hierdoor verminderen we de impact van katoen significant. Maar natuurlijk het mooiste: door de wattenschijfjes te herbruiken verminderen we de berg aan afval. Door zorgvuldig om te gaan met onze wattenschijfjes kun je tot wel 3 jaar lang genieten van een schoon gevoel. Nog meer redenen nodig? Lees gerust verder :)

 

2. Eenvoudig te wassen en te hergebruiken

Bij aankoop van de wasbare wattenschijfjes krijg je er een waszakje bij. Het enige wat je hoeft te doen is je vuile schijfjes in het zakje stoppen om vervolgens in het wasmachine te stoppen. Draai ze mee op 40 of 60 graden en leg ze na de wasbeurt even neer voor het drogen. Simpel toch? Tip: knoop voor de zekerheid het waszakje even dicht voor je het in de wasmachine stopt (anders raken de schijfjes misschien zoek, haha!)

 

Herbruikbare wattenschijfjes van Bambooya

3. Waarom ook niet het beste voor je eigen portemonnee kiezen?

Sinds wanneer is geld besparen een slecht ding? Juist; nooit! De wattenschijfjes gaan bij goed gebruik tot wel 3 jaar mee. Reken uit je winst ;)

 

4. Fluweel zacht en antibacterieel 

De herbruikbare wattenschijfjes zijn gemaakt van een combinatie van katoen en bamboe wat fluweel zacht aanvoelt, zelfs aan je ogen en lippen. Dit horen we ook vaak terug van onze klanten, de zachtheid overtreft ieders verwachting! Daarnaast is Bamboe is als snelst groeiende grassoort ter wereld van nature erg sterk, antibacterieel en hypoallergeen (geïntresseerd in Bamboe wist je datjes? check onze Instagram!).

 

5. 2-laags structuur voor lang gebruik

De wasbare wattenschijfjes van Bambooya hebben een 2-laags structuur en zijn met van een 'Z' stiksel voorzien. Dit zorgt ervoor dat de laagjes niet over elkaar heen schuiven. Wij hebben bewust gekozen voor een 2-laags watje zodat er minder katoen en bamboe nodig is om ze te maken maar ook zodat de schijfjes minder remover opnemen. 

 

Durf jij het te proberen?

Wij zouden het ontzettend gaaf vinden om samen met jou ons doel om minder plastic afval te generen, te verwezenlijken! Onze producten en verpakkingen zijn 100% plasticvrij. Heb je vragen? Laat het dan gerust weten, wij voorzien je graag van advies :)

 

Dank voor het lezen!