5 redenen om over te stappen naar een Safety Razor van Bambooya!

Safety Razors beginnen steeds populairder te worden, en dat is zo gek nog niet! Wij zetten graag 5 redenen op een rijtje waarom wij vinden dat het tijd is om de overstap van plastic weggooi scheermesjes naar een duurzame (ouderwetse!) Safety Razor te maken. Twijfel jij nog? Lees dan snel verder!

 

  1. Duurzaam

Plastic scheermesjes voor eenmalig gebruik, of scheermesjes met verwisselbare cartridges, zijn vaak gemaakt van plastic. Helaas worden plastic scheermesjes zelden gerecycled, dit komt onder andere omdat ze eerst gedemonteerd moeten worden (plastic en metalen scheiden) om ze te kunnen recyclen.


Safety Razors daarentegen zijn 100% plasticvrij (ook de verpakking!) en kunnen een leven lang mee gaan. Het handvat van de Bambooya Safety Razor is gemaakt van metaal of bamboe en de losse mesjes van roestvrijstaal, kortom beduidend minder afval dan de plastic wegwerp scheermesjes. Wist je dat er jaarlijks meer dan 10.000 ton aan plastic scheermesjes afval ontstaat? Alleen dit al was voor ons genoeg reden om de overstap te maken naar een Safety Razor te maken. Niet genoeg? Lees dan snel verder.

 

  1. Beter scheer resultaat

Door te scheren met een Safety Razor zorg je voor een gladdere huid, minder huidirritatie en minder ingegroeide haartjes. Dit komt doordat een schoon en scherp mesje in één beweging efficiënt het haar afsnijdt, hierdoor is er minder wrijving met de huid. Lekkere zachte huid dus… ;)

 

  1. Gemakkelijk en veilig

We horen vaak dat mensen het spannend vinden met een Safety Razor aan de slag te gaan. Vaak horen we dat mensen schrik hebben van de ‘scherpe’ mesjes die over de huid zullen glijden. Belangrijk om te weten is dat de Safety Razor geschikt is voor alle lichaamsdelen. Voor je eerste scheerbeurt met een Safety Razor raden we je wel aan om eerst vertrouwd te raken met het mesje. Je kunt dit het beste doen door te beginnen met scheren op de eenvoudigere plekken (bijvoorbeeld op de benen). Zodra je de werking doorhebt kun je de wat meer sensitievere plekken scheren. Eng? Nee helemaal niet, maar de eerste keren is voorzichtigheid raadzaam. De mesjes zijn gemakkelijk en veilig te vervangen door de kop los te schroeven van de 3-delige schroefsluiting.

Bij aankoop van een Bambooya Safety Razor ontvang je een E-Book waarin we nog eens de beste tips geven voor een goede scheerbeurt.

 

  1. Voordeliger

Het aanschaffen van een goede kwaliteit Safety Razor is een eenmalige investering. Het handvat kan bij normaal gebruik een leven lang meegaan! De losse (universele) scheermesjes zijn goedkoper dan de cartridge-systemen van bekende merken. Hierdoor bespaar je tot wel €200,- per jaar. Wow, right?

 

  1. Mooi in elke badkamer

Last but not least, Safety Razors zijn bij ons inmiddels verkrijgbaar in verschillende kleuren en kleur combinaties. Zit jouw kleur er nog niet bij? Laat het ons dan ook weten, wie weet schittert die kleur dan binnenkort ook in de collectie J . Geloof het of niet, maar naast dat ze zorgen voor een beter scheerresultaat, duurzamer en voordeliger zijn, staan ze ook nog mooi in je badkamer. Wil je het zelf zien? Op onze Instagram delen we regelmatig foto’s van gebruikers, kijk gerust eens rond @bambooya.lifestyle

 

Dank voor het lezen van deze blog. Heb je vragen of op/aanmerkingen, laat het me dan vooral weten! Doe je mee? #lets s(h)ave the world together!

 

 

Bambooya Safety Razor

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.